Една от най-очакваните автомобилни премиери за 2020 г. беше на новото поколение

...
Една от най-очакваните автомобилни премиери за 2020 г. беше на новото поколение
Коментари Харесай

Mercedes-Benz представи най-луксозния си Maybach

Една от най-очакваните автомобилни премиери за 2020 г. беше на новото потомство на Mercedes-Benz S-Class. Тя се състоя при започване на есента, а в този момент пристигна време немският производител да покаже и най-луксозния вид на модела. Традиционно лимузината ще предлага под марката Maybach, оповестява Automedia.bg.

В съпоставяне с снадки вид на седана S-Class новият Maybach е по-дълъг с 1800 мм и доближава 5469 мм. Така се прибавя и разстояние сред двете оси на първокласния автомобил и то към този момент е 3396 мм. Това е с 69 мм по-малко от Rolls-Royce Ghost Extended, само че и с 202 мм повече от главния противник на модела - Bentley Flying Spur.

На външен тип новият Mercedes-Maybach S-Class се отличава по истинската решетка на радиатора и бронята, удължените задни порти, извънредните джанти с размер от 19 до 21 цола, светещата емблема на задната стойка... Като алтернатива се предлага композиция от два цвята на каросерията с разграничителна линия, като клиентът може да избира сред 10 разновидността.

Всички помощни функционалности за водача са налични още в базовото съоръжение, като измежду тях са шаси със завиваща задна ос на 10 градуса, 5 екрана в салона, система за допълнена действителност и други технологии, които дебютираха при флагмана на Mercedes тази есен. Задните седалки са разграничени на две кресла, като това прави салона още по-просторен и по-луксозен.

Освен обичайното затопляне на седалки, подложка за краката с функционалност за масаж, има и преносими масички, ледник и комплект за шампанско, както и елементи от скъпо дърво. Задните порти се отварят с електронна команда от мястото на водача.

Вече е известно, че версията Mercedes-Maybach ще бъде единствената, за която ще се предлага 6,0-литров V12 мотор, само че към този момент от компанията анонсират единствено умерено-хибридната трансформация за пазара в Съединени американски щати. Тя е позната от общоприетата S-Class, като получава 4,0-литров V8 с 503 к.с. и оптимален въртящ миг от 700 Nm, смесен със стартер-генератор EQ Boost, който за къс интервал прибавя още 22 к.с. и 25 Nm.

Скоростната кутия е 9-степенна автоматизирана, като работи със система за задвижване на четирите колела. Времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч не се оповестява, само че е известно, че оптималната скорост е лимитирана по електронен път на 210 км/ч.

 

Компанията пуска и кросоувър за икономисване на налози

Малко след премиерата на ултралуксозната S-Class, немският премиум бранд Maybach показа нова версия на кросоувъра GLS, която е по-евтина от общоприетия автомобил. Към момента SUV моделът се предлага само в осъществяване GLS 600 с 4,0-литров битурбо V8 мотор, който развива мощ 558 к.с. Този вид коства 172 000 евро ($204 000).

На пазара в Китай към този момент е налична и версията Mercedes-Maybach GLS 480, под чийто похлупак е ситуиран 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, който развива оптималната мощ от 367 к.с. и въртящ миг 500 Nm. Системата EQ Boost обезпечава спомагателни 22 к.с. за къс интервал от време.

Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 6,6 сек., което е с 1,7 сек. по-бавно от топ разновидността. Всичко останало, в това число екстериорът, салонът и предлаганите варианти, са изцяло идентични при двата модела. Но пък цената на по-слабия всъдеход е 161 000 евро ($191 060).

Разликата може да не наподобява толкоз сериозна, само че в Китай колите, струващи под $200 000, се таксуват с по-нисък налог. А така собственикът на този Mercedes-Maybach GLS ще загуби откъм конски сили, само че ще спести доста повече пари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР